ABOUT ME

Anders dan anders

Mijn naam is Lize Heylen, dat zal je ondertussen wel al door hebben. Ik ben 19 jaar oud en kom uit het pittoresk dorpje Noorderwijk. Momenteel zit ik in mijn eerste jaar Media & Entertainment Business. Dat waren de basics. Maar wat maakt Lize nu Lize?


Wel, soms vraag ik me dat ook wel eens af, maar ik probeer zo veel mogelijk Lize te zijn door altijd dat ietsje anders te zijn dan anders. Ik geef een voorbeeld: een leuk weetje over mij is dat ik al 3 jaar vegetariŽr ben. Nu zal je denken: vegetariŽr? Wat is daar nu anders aan? Wel, mijn vader en mijn volledige familie staat bekend als echte vleeseters want wij hebben namelijk een familiebedrijf: boerderij De Zandhoef. Dat is een varkensboerderij. Vlees moet en zal voorgeschoteld staan bij zowat elk avondmaal bij ons aan tafel, behalve op mijn bordje dan.


Hmm, wat is er nog zo uniek aan mij?

Ohja, ik heb een hobby die niet meteen voor de hand liggend is. Ik speel namelijk musicals voor een tribune van zowat 1662 bezoekers. Ja dat hoor je goed! Samen met Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Peter Van De Velde en nog vele andere grote namen deel ik het podium in het PopUp-Theater in Puurs. In 2019 startte ik met de Spektakel Musical 40-45, jaren lang, dag in dag uit stond ik voor 8 rijdende tribunes een indrukwekkend verhaal te vertellen over de Tweede Wereldoorlog.


En, alsof ik er niet genoeg van kreeg, mocht ik drie jaar later opnieuw deelnemen aan een nieuwe musical. Deze keer keerde ik terug naar 1888 voor De Musical Daens.


Het interessante aan deze fantastische ervaring is dat ik tot het besef kwam dat dit echt een wereld is waarop ik wil verder bouwen. Het pop-up theater is een entertainment wereldje vanop de bovenste plank, en telkens weer deed het me iets om daar een deeltje van uit te kunnen maken. Vorig jaar studeerde ik Sociale readaptatiewetenschappen, een eerder technische richting. Ik besefte dat dit niet paste bij de unieke "ik" die ik graag ben. En daarbij dacht ik aan het media en entertainment wereldje. Een opleiding waarbij ik alle kanten uit kan en waarbij de toekomst vol verrassingen zit.


Je hoort het al, ik ben iemand die houdt van een onvoorspelbare toekomst. Ik maak dan ook graag impulsieve beslissingen. Dat maakt me nog een beetje anders dan anders. Vorig jaar bijvoorbeeld: het was juli 2021, de zomer stond voor mijn deur. Ik zag een vacature open staan als campleader voor een buitenlandskamp. Ik dacht "gewoon doen"! Halsoverkop vertrok ik voor 2 maanden naar Spanje. Ik inspireerde mezelf en herontdekte alle mogelijkheden in het leven.